Gyerekekkel színesebb a világ

A tudatos fogantatás holisztikus felkészülést jelent az anyaságra. Ne becsüljük alá.

 

A fogantatás önmagában nem egy bonyolult dolog… Ha egy megfelelő spermium, megfelelő időben, a megfelelő helyre kerül, akkor nyerésre állunk. Pontosabban mindennek rendben kellene lennie. A valóságban azonban megmutatkozik, hogy a fogantatás sokkal bonyolultabb folyamat, mint amilyennek első látásra tűnik. És ez ahhoz is vezet, hogy egyre több pár kicsit másképp kezd tekinteni a fogantatásra. Kialakítja a holisztikus szemléletet és olyan fontossággal ruházza fel, amelyet megérdemel.

Miért kell ebből nagy tudományt csinálni?” gondolhatja valaki. De higgyék el, hogy azok az emberek, akik a fogantatást egy csodának tekintik, megtiszteltetésnek tartanak, egyáltalán nem bolondok, akik a saját világukban, a valóságon kívül léteznek. Ellenkezőleg. Gondolkodásuk szerint elkötelezettek amellett, hogy a gyermekük nem „csak úgy, véletlenszerűen" foganjon meg, hanem harmonikus, ideális, problémamentes környezetben. Arra törekednek, hogy a fogantatás tudatos legyen.

A befogadás energiája

A fogantatás bármikor megtörténhet, ha megfelelőek a körülmények. Az ilyen fogantatás lehet tervezett-tudatos, vagy véletlenszerű is. Azokat a párokat, akik a tudatos fogantatás hívei ez azonban nem elégíti ki. Azt szeretnék, hogy a gyermekük fogantatása teljesen más szinten, más dimenzióban jöjjön létre. Miért is?

  • A tudatos megtermékenyülés nem a szerencsés hímivarsejt (sperma) és az éppen rendelkezésre álló női ivarsejt (petesejt) összeolvadását jelenti. Ez egy olyan cselekedet, amely hatalmas energiát hordoz magában, amelynek segítségével a győztes sperma behatol a petesejtbe. A tudatos fogantatás nemcsak azt jelenti, hogy egy megfelelő sperma összeolvad egy megfelelő petesejttel. Ez éppen olyan csoda, mint az emberi kapcsolatok: amikor az emberek keresik egymást és társat választanak maguknak egy életre. Éppen ilyen nehezen és alaposan választja ki a petesejt is a megfelelő spermát.
  • Az energia, amely a spermát és a petesejtet egymáshoz vonzza, egyben az új emberke alapvető érzelmi kelengyéje is – éppen ezért, a tudatos fogantatás mellett elkötelezett pároknak fontos, hogy mikor és milyen körülmények között történik meg a megtermékenyülés.
  • A tudatos fogantatás lehetőséget biztosít, hogy már a fogantatás előtt kommunikáljunk a csecsemővel. Tudassuk vele, hogy a szülei már mennyire várják. Hogy szeretetteljes környezetbe érkezik. Hogy biztonságban lesz náluk. Még ezekkel a szavakkal is, bár csak gondolatban hangzanak el, akaratlanul is energiát teremtünk, az ún. befogadás energiát, amellyel a gyermek megfogan és amelyet a fejlődése során magába szív.

A változás változást idéz elő

A tudatos fogantatás azonban nem csak mentális szinten zajlik. Ennek szerves része a holisztikus felkészülés a szülői feladatokra. Ez magában foglalja a test tisztítását, az étkezési szokások megváltoztatását, a mértéktartó testmozgást, a mentális egészség fenntartását, valamint törekvést a harmonikus és őszinte párkapcsolatra. A magzat a terhesség teljes ideje alatt ki van téve az anya testében zajló fizikai és mentális folyamatoknak. Ezért nagyon fontos, hogy az anya szervezete teljes fizikai és szellemi jólét állapotában legyen amikor a magzat az anya testében elkezd fejlődni. Legjobb, ha már legalább fél évvel a tervezett teherbeesés előtt elkezdünk odafigyelni a szervezetünkre és a pszichénkre. Ahhoz, hogy mindkét szülő „rendben” legyen, minimum egy évet vesz igénybe. Egy év szükségeltetik, hogy felkészüljenek a baba érkezésére. Hogy megszabaduljanak a komolyabb rossz szokásaiktól, hogy elkezdjenek jobban odafigyelni és megértsék azt, amit üzen a testük, hogy felkészüljenek a felelősségre, amelyet egy új családtag érkezése hoz az életükbe.

A méhen belüli környezet és az anya magatartása a várandósság során tehát meghatározó jelentőségű az utód későbbi viselkedése szempontjából. Agya, bár még mindig jelentéktelen méretű, rögzít minden eseményt, amely az anya testében és közvetlen környezetében történik. Az érzelmeink központja, a limbikus rendszer olyan, mint egy jegyzettömb, minden, ami körülöttünk történik „beleíródik”. A magzatnak segít kialakítani az alapvető információkat a világról, amelybe nemsokára beleszületik. Az így kialakult képet gyakran élethosszig magunkkal cipeljük.

Tegye fel kérdését most