A forró almaital nagyon népszerű zimankós téli estéken.
Sikerült sok almát begyűjteni és elraktározni az ősszel? A gyümölcs sokféle módon hasznosítható, például készíthetünk belőle alma szirupot. Ez az egészséges finomság hidegen és melegen is fogyasztható.
Hozzávalók
A püréhez
1,2 kg alma
víz
A sziruphoz
1 liter almalé (az almapüréből készítjük)
1 kg cukor
2, 5 dl víz
két citrom leve
Elkészítés
Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki és daraboljuk fel. Helyezzük fazékba és öntsük nyakon vízzel (kb. ¼-ig) és főzzük 10 percig, vagy amíg puha nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd passzírozzuk át egy szitán, hogy pürét kapjunk. A pépet vászonruhán csepegtessük le. Az így kapott levet keverjük össze a cukorral, citromlével, vízzel és főzzük össze pár percig. A főzés közben kialakuló habot távolítsuk el. A forró szirupot öntsük előremelegített palackokba, jól zárjuk le.
Hűvös helyen tárolandó.
Jó étvágyat!