Gyerekekkel színesebb a világ

A forró almaital nagyon népszerű zimankós téli estéken.

Sikerült sok almát begyűjteni és elraktározni az ősszel? A gyümölcs sokféle módon hasznosítható, például készíthetünk belőle alma szirupot. Ez az egészséges finomság hidegen és melegen is fogyasztható.

Hozzávalók

A püréhez

1,2 kg alma

víz

A sziruphoz

1 liter almalé (az almapüréből készítjük)

1 kg cukor

2, 5 dl víz

két citrom leve

Elkészítés

Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki és daraboljuk fel. Helyezzük fazékba és öntsük nyakon vízzel (kb. ¼-ig) és főzzük 10 percig, vagy amíg puha nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd passzírozzuk át egy szitán, hogy pürét kapjunk. A pépet vászonruhán csepegtessük le. Az így kapott levet keverjük össze a cukorral, citromlével, vízzel és főzzük össze pár percig. A főzés közben kialakuló habot távolítsuk el. A forró szirupot öntsük előremelegített palackokba, jól zárjuk le.

Hűvös helyen tárolandó.

Jó étvágyat!

Tegye fel kérdését most