Gyerekekkel színesebb a világ

Kiváló, ropogós és még egészséges is. Próbálja ki a cukkini chips-et, biztosan elnyeri gyermeke tetszését.

A chips nem éppen egészséges étel, ezért megpróbáljuk távol tartani a gyermekeinktől. Ezek a cukkinis chipsek azonban nemcsak finomak, hanem egészségesek is, így bátran adhatjuk a gyerkőcöknek. Egészséges alternatívája a kalóriadús, olajban sült burgonyasziromnak. Önálló nassolóként ugyanolyan jó, mint köretként.

Hozzávalók

cukkini

víz

tamari szójaszósz

citromlé

Elkészítés

A cukkinit mossuk meg, majd szeleteljük fel, kb. 3-5 mm szeletekre. Rövid ideig áztassuk be a tamari szójaszószból és a citromléből készült pácba. Ügyeljünk arra, hogy minden egyes karika megmártózzon a lében. Az így ízesített cukkini szeleteket helyezzük az ételszárítóba (gyümölcsaszalóba) és 420C fokon ropogósra szárítjuk.

Jó étvágyat!

Tegye fel kérdését most